MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı kırılmış fındık yada ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- HAZIRLANIŞI
- Bir kap içerisine yumurtayı kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz mikserle köpürtüyoruz.
- Üzerine sıvı yağı, sütü, portakal kabuğu rendesi, diğer portakal suyunu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz
- unumuzu tel süzgecin içerisine alıyoruz. Üzerine kabartma tozunu da koyarak karışımın üstüne eliyoruz kıvamı tahin kıvamında olacak.
- Yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz üzerine iri kırılmış fındıkları ve damla çikolataları serpip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra servis tabaklarına kesiyoruz.
Afiyet olsun......... http://aciktimusta.blogspot.com.tr/p/tatllar_23.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder