Yemek ve Tatlı tariflerinizin yeni adresi artık burası...
Başlıklar
ANASAYFA
YEMEKLER
ÇORBALAR
TATLILAR
ET-TAVUK YEMEKLERİ
SEBZE YEMEKLERİ
22 Aralık 2014 Pazartesi
Fırın Sütlaç
FIRINDA SÜTLAÇ MALZEMELERİ:
◾ 1 litre süt
◾ 1 su bardağı şeker
◾ 1/2 su bardağı pirinçFIRINDA SÜTLAÇ YAPIMI
◾ 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
◾ Bir tutam tuz
◾ 1 adet yumurta sarısı
◾ 1 paket vanilya
FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞI:
◾ Pirinçler güzelce yıkandıktan sonra tencereye konur ve üzerini kaplayacak kadar su ile bir miktar tuz ilave edilerek orta ateşte kaynatılmaya başlanır.
◾ Diğer taraftan süt, buğday nişastası ve vanilya, başka bir kapta iyice karıştırılarak nişasta eriyene kadar ocakta tutulur.
◾ Nişastası iyice eriyen karışım, kaynamakta olan pirinçlerin bulunduğu tencereye ilave edilir ve 5 dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır.
◾ Tencereden 1-2 kepçe sütlaç alınıp başka bir kapta yumurtanın sarısıyla iyice çırpılır.
◾ Tenceredeki sütlaç, fırında pişirilecek kaplara paylaştırılır ve üzerlerine de yumurtalı sütlaçtan eşit miktarda ilave edilir.
(Fırın sütlacın üzerindeki yanık rengi, yumurtanın sarısı ile oluşmaktadır.)
◾ Sütlaç dolu kaplar, fırın tepsisine dizilir ve
tepsinin içine
-yarıya gelecek kadar- su ilave edilir.
FIRINDA SÜTLAÇ
1 yorum:
Adsız
24 Aralık 2014 23:13
süper :)
Yanıtla
Sil
Yanıtlar
Yanıtla
Yorum ekle
Daha fazlasını yükle...
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
süper :)
YanıtlaSil