MALZEMELER
300gr kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 dal maydanoz
Tuz
karabiber
Kırmızı tozbiber
8-10 adet patlıcan
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup 15 dk tuzlu suda bekletelim daha sonra bir tarafına bıcakla çizik atıp bol sıvı yağda kızartalım.
Havlu kağıt üzerine alıp bekletelim.
Bu arada iç harç için soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda kavuralım.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Biber ve domatesleri de ilave edip salça ve baharatları da ekleyelim.
En son kıyılmış maydanozları ekleyelim.
Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim.
Patlıcanları tepsiye alıp çizdiğimiz yerlerden çatalla aralarını açalım ve içlerini dolduralım.
Havlu kağıt üzerine alıp bekletelim.
Bu arada iç harç için soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda kavuralım.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Biber ve domatesleri de ilave edip salça ve baharatları da ekleyelim.
En son kıyılmış maydanozları ekleyelim.
Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim.
Patlıcanları tepsiye alıp çizdiğimiz yerlerden çatalla aralarını açalım ve içlerini dolduralım.
Üzerine domates ve biber dilimlerini koyalım.
Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile ezelim ve tepsiye dökelim
180 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder