Başlıklar

30 Aralık 2014 Salı

GALETA UNLU POĞAÇA

MALZEMELER

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  içi için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  Üzeri için

  • Galeta unu
HAZIRLANIŞI

  • Hamur malzemelerini bir kaba alarak iyice yoğurun.
  • Daha sonra hamurdan küçük bezeler alarak ayrı bir kapta karıştırılan peynir ve maydanozu içine koyup hamurumuzu şekillendirelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.(her tarafı galeta ununa bulanacak).
  • Son olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
       Afiyet olsun.......




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder