Başlıklar

25 Aralık 2014 Perşembe

KARNIYARIK

MALZEMELER
300gr kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 dal maydanoz
Tuz
karabiber
Kırmızı tozbiber
8-10 adet patlıcan

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup 15 dk tuzlu suda bekletelim daha sonra bir tarafına bıcakla çizik atıp bol sıvı yağda kızartalım.
Havlu kağıt üzerine alıp bekletelim.
Bu arada iç harç için soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda kavuralım.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene  kadar pişirelim.
Biber ve domatesleri de ilave edip salça ve baharatları da ekleyelim.
En son kıyılmış maydanozları ekleyelim.
Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim.
Patlıcanları tepsiye alıp çizdiğimiz yerlerden çatalla aralarını açalım ve içlerini dolduralım.
Üzerine domates ve biber dilimlerini koyalım.
Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile ezelim ve tepsiye dökelim 
180 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
İsterseniz kapaklı teflon tavada da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder